Van Rijn: mensen met pgb kunnen nu declareren

UTRECHT - Iedereen met een persoonsgebonden budget (pgb) voor het inkopen van zorg kan nu bij de Sociale Verzekeringsbank declareren over januari. De SVB gaat de komende dagen extra hard aan de slag om de achterstanden weg te werken, dat zegt Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid.
Afgelopen maandag demonstreerden zorgwerkers bij het hoofdkantoor van de SVB in Utrecht. Volgens de NOS zouden zo'n 30.000 hulpverleners geen geld hebben gehad. Het gaat om zorgwerkers die worden betaald uit een pgb.

DECLAREREN

Van Rijn zegt nu dat alle pgb-houders kunnen declareren, ook al hebben ze nog niks van de SVB gehoord of nog geen akkoord op hun papierwerk. Volgens de staatssecretaris krijgt driekwart van de mensen het geld binnen vijf dagen. De rest krijgt zijn geld voor half februari.
De SVB is sinds dit jaar verantwoordelijk voor het uitbetalen van de budgetten. Tot vorig jaar betaalden de patiënten de zorgwerkers hun salaris. Vanwege de fraudegevoeligheid van dat systeem nam de SVB dat over, maar het blijkt geregeld mis te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.