Nederlands Kamerkoor verhuist naar Utrecht

UTRECHT - Het Nederlands Kamerkoor (NKK) verhuist in het voorjaar van Amsterdam naar Utrecht. Het kamerkoor denkt daar zijn ambities beter waar te kunnen maken. "Utrecht is dé korenstad van Nederland", zegt directeur Tido Visser van het NKK.
"Wij kunnen onze ambities op het gebied van topkwaliteit, innovatie en educatie vanuit Utrecht het beste vormgeven, zowel lokaal, nationaal als internationaal", aldus Visser. De gemeente Utrecht is blij met de komst naar de Domstad. "Het Nederlands Kamerkoor is een buitengewoon waardevolle aanvulling op ons culturele aanbod", zegt wethouder cultuur, Margriet Jongerius.
Het koor wil de komende jaren intensief samenwerken met Utrechtse kunstenaars en kunstinstellingen, zoals TivoliVredenburg, Spinvis, De Warme Winkel, Nederlands Studenten Kamerkoor en Festival Oude Muziek.
"De keuze voor Utrecht is een inhoudelijke. Het Nederlands Kamerkoor is een landelijke instelling. We geven concerten door het hele land en hebben de ambitie hét koor van Nederland te zijn", zegt Visser. Hij wil ook zang terugbrengen op basisscholen en daarin vormt Utrecht een spilfunctie, aldus de directeur.
Het gezelschap geldt als één van de beste kamerkoren ter wereld. De zestien vaste leden treden zo'n 70 keer per jaar op in zowel binnen- als buitenland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.