Militairen patrouilleren in centrum Amersfoort

PROVINCIE UTRECHT - Militairen van de Landmacht lopen dinsdagmiddag door het centrum van Amersfoort. Het gaat om een oefening. Er worden geen gevechtsacties gehouden en er wordt dus ook niet geschoten. Dinsdagavond zijn de militairen in het Bergkwartier.
Aan de oefening, die de naam 'Secure Peacock' heeft gekregen, nemen ongeveer honderd mannen en vrouwen van het 45 Pantserinfanteriebataljon uit Havelte deel. De militairen moeten patrouilleren in verstedelijkt gebied oefenen en treden dus op tussen de bevolking.
"Sociale patrouilles, zoals dit dan heet, doe je het beste in verstedelijkt gebied", zegt een woordvoerster van de Landmacht. "Daarbij is het ook de bedoeling dat contact wordt gelegd met de lokale bevolking."
In de regio oefenen ook militairen van het Mobiel Operationeel Geneeskundige Operatie Systeem. Daarbij wordt kaartlezen en het behandelen en vervoeren van gewonden getraind. De verplaatsingen vinden zowel te voet als per voertuig plaats. De oefeningen van de medische troepen duren tot vrijdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.