Tourcamping in leegstaande loods Werkspoor

UTRECHT - In de grote leegstaande loods van het Werkspoor op industrieterrein Cartesiusweg komt tijdens de Tourstart een camping. Er is bij de loods, waar vroeger treinen werden gemaakt, ook een buitencamping gepland. Daar worden caravans, legertenten, hutten en mobiele hotelkamers geplaatst.
In en rond Utrecht worden meer tijdelijke campings opgericht tijdens de start van de Tour de France. Zo wil de Utrechtse sportvereniging Hercules legertenten plaatsen op sportcomplex Voordorp. Ook wordt gedacht aan het plaatsen van veldbedden in de sporthal.
Sportclub Zwaluwen Utrecht 1911 hoopt met de verhuur van mini-chalets voldoende geld bijeen te krijgen voor de aanleg van kunstgras op hun velden in Transwijk en camping de Boomgaard in Bunnik wordt omgedoopt tot Oranje Tourcamping Utrecht. Down Under in NIeuwegein opent de hekken voor campers.
De campings willen niet alleen een bed aanbieden. Hercules gaat buspendels inzetten, bij Zwaluwen Utrecht 1911 krijgen de gasten een ontbijt, bij Werkspoor wordt een bar en restaurant ingericht en de camping in Bunnik biedt zijn gasten een barbecue aan.

HOTELS

Leo Hollman van Horeca Nederland zegt dat de hotels in de stad inmiddels helemaal vol zitten. De Utrechtse hoteluitbaters zoeken contact met collega's in de regio om meer gasten te kunnen onderbrengen.
Hollman zegt dat er ook gekeken wordt naar alternatieve plekken. Zo wordt gedacht aan pop-up hotels in leegstaande kantoren. "Maar we kijken ook naar de mogelijkheid om een camping in een parkeergarage te vestigen", zegt Hollman. Over de plannen wordt binnenkort een besluit genomen.

Tourcampings schieten als paddestoelen uit de grond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.