ProRail zegt sorry

UTRECHT - ProRail biedt treinreizigers excuses aan voor de spoorchaos van maandag. Door een storing bij de verkeersleidingspost van Utrecht Centraal deden de seinen en wissels het 's ochtends niet. Het treinverkeer was daardoor tot in de avond verstoord.
"ProRail betreurt de overlast ten zeerste. We beseffen hoe vervelend de vertragingen zijn voor reizigers en hoezeer wij een beroep doen op de flexibiliteit van vervoerders en hun medewerkers", laat de spoorbeheerder weten.
"Vannacht hebben we de systemen extra gecontroleerd. Om er zo zeker van te zijn dat de verkeersleidingsystemen, die wissels en seinen aansturen vanuit de verkeersleidingspost Utrecht, goed werkten. De geconstateerde schade is vannacht direct gerepareerd", aldus ProRail.
De Tweede Kamer wil nog altijd tekst en uitleg over de grootschalige uitval van treinen. Carla Dik van de ChristenUnie wilde de kwestie dinsdag aankaarten tijdens het vragenuurtje, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. Staatssecretaris Wilma Mansveld blijft wel in gesprek met Prorail en NS. Vragen van Kamerleden zal ze schriftelijke beantwoorden.

ProRail zwaar onder vuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.