'Sadistische' ontvoering in Rhenen, seksuele handelingen gefilmd

RHENEN - Het Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen tot 2,5 jaar voor een gewelddadige ontvoering in Rhenen. De slachtoffers zijn twee neven, die waarschijnlijk werden meegenomen na een mislukte drugsdeal.
De neven hadden januari vorig jaar afgesproken met een 21-jarige man uit Zeist, waarschijnlijk om drugs te kopen. Op de afgesproken plek in Rhenen werden de neven door vier mannen bedreigd met een wapen en beroofd van hun geld. Daarna moesten ze instappen bij de verdachten. Hun eigen auto werd gestolen en is tot op de dag van vandaag niet teruggevonden.

SEKSUELE HANDELINGEN

De verdachten reden met hun slachtoffers naar een recreatieterrein bij Veenendaal. Daar moest een van de mannen zich uitkleden en seksuele handelingen verrichten, wat door de verdachten werd gefilmd. Daarna werden de slachtoffers opnieuw rondgereden en bedreigd met een wapen.
Bij Odijk lukte het een van hen om te ontkomen en 112 te bellen. Vlak daarna werden drie van de vier verdachten opgepakt. De laatste is nog altijd spoorloos.

SADISTISCH

Het Openbaar Ministerie noemt de ontvoering 'gewelddadig en sadistisch van karakter'. Tegen de 21-jarige hoofdverdachte uit Zeist eist het OM daarom tweeënhalf jaar cel. Twee 22-jarige mannen uit Veenendaal zouden anderhalf jaar de cel in moeten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.