Boerderijbrand was opzet: vrouw uit Zeist bekent

ZEIST - De politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met een boerderijbrand en valsheid in geschrifte in het Groningse Finsterwolde. Het gaat om een 24-jarige man en vrouw die het huis zouden gaan bewonen en een 48-jarige inwoonster van Zeist.
Op 14 juli 2014 ontstond brand in een woning aan de Kromme Elleboog. Het huis zou worden verbouwd, maar ging volledig in vlammen op. Uit onderzoek bleek dat een deur van de woning was geforceerd. Ook kwamen verklaringen van betrokkenen en getuigen niet met elkaar overeen. Dat maakte dat de politie rekening hield met brandstichting.
Op basis van onder anderen getuigenverklaringen en recherchewerk is de politie uitgekomen bij de aangehouden verdachten. De man en de vrouw uit Zeist worden verdacht van de brandstichting. De toekomstige bewoners dienden valse declaraties in bij de verzekering. De 24-jarige vrouw zit echter niet meer vast. Zij wordt ervan verdacht dat zij wist van de strafbare feiten, maar hierover niet de politie heeft geïnformeerd.
De verdachten hebben een bekentenis afgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.