Huiseigenaar krijgt energielabel deze week in de bus

PROVINCIE UTRECHT - Deze week krijgen alle huiseigenaren in de provincie Utrecht het energielabel voor hun woning in de brievenbus. Mensen die een huis verkopen of verhuren, zijn voortaan verplicht een energielabel te laten zien.
Het label toont hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. De Rijksoverheid heeft het energielabel opgesteld op basis van gegevens die zijn opgevraagd bij het Kadaster.
"Die bestaan uit de woningoppervlakte, het type woning waar je in woont en het bouwjaar van je woning. Daaraan hebben ze gekoppeld wat voor jouw huis het energielabel zou zijn", zegt Marlon Mintjes van Milieu Centraal, de organisatie die ervoor moet zorgen dat de invoering soepel verloopt.
Niet iedereen is even blij met de manier waarop het energielabel wordt bepaald. Zo krijgen bewoners van oude panden op basis van het bouwjaar vaak automatisch een ongunstig label, terwijl de woning allang energiezuiniger is gemaakt.
Volgens Milieu Centraal kunnen mensen die hun huis energiezuiner hebben gemaakt dat doorgeven via internet. Het energielabel wordt dan aangepast.

Huiseigenaar krijgt energielabel deze week in de bus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.