Oliekachel waarschijnlijk oorzaak flatbrand Overvecht

UTRECHT - De flatbrand in Overvecht is waarschijnlijk ontstaan door een ontplofte oliekachel. Dat stelt woningcorporatie Mitros. Bij de brand die in de nacht van woensdag op donderdag woedde aan de Centaurusdreef is ook asbest vrijgekomen. De omgeving is daarom afgezet met linten.
De flatwoning waarin de brand ontstond, op de vijfde verdieping, is volledig verwoest. Het zevenkoppige gezin dat er woonde is opgenomen in het ziekenhuis. De ouders en de kinderen hebben rook ingeademd. De moeder en kinderen mochten donderdagmiddag het ziekenhuis verlaten. De vader blijft daar nog.
Woningbouwvereniging Mitros heeft het gezin ondergebracht in een gemeubileerde woning. Vrienden helpen het gezin waar ze kunnen, laat Mitros weten. Hun woning is onbewoonbaar.

SCHADE

Vier andere flats op de vijfde etage hebben rookschade. Ondergelegen woningen hebben waterschade. De andere woningen in het portiek hebben geen elektriciteit, vanwege het vele bluswater.
De gemeente heeft de bewoners opgevangen in een sporthal aan de Schooneggendreef. Ze moeten de nacht elders doorbrengen. Sommigen mogen wat spullen ophalen uit hun woning. Mitros regelt vervangende woonruimte voor de lange duur.

ASBEST

Door de brand is asbest vrijgekomen. Het gaat volgens Mitros niet om los asbest, maar om platen die asbest bevatten en nu zijn beschadigd. Het asbest wordt weggehaald door een bureau dat hierin gespecialiseerd is.
Ook de auto's die in de buurt stonden moeten worden schoongemaakt. Vrijdag gaan deze opruimwerkzaamheden nog verder.

Oliekachel waarschijnlijk oorzaak flatbrand Overvecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.