Utrechts raadslid Oostveen aan banden door dubbelrol

UTRECHT - Projectontwikkelaar en Stadsbelang Utrecht-raadslid Wim Oostveen is zowel zakelijk als persoonlijk te veel vergroeid met de stad. Dat is de conclusie van de commissie-Addink, die onderzoek deed naar de zakelijke belangen van lokale politici in Utrecht.
Oostveen ligt al jarenlang met de gemeente in de clinch over de bouwkavels. De miljoenenclaims gaan over en weer. Volgens de commissie is het ongewenst dat Oostveen meedoet aan de menings- en besluitvorming in de gemeenteraad over lopende samenwerking en contracten tussen de gemeente en de bv's van Oostveen.
Dat betekent ook dat hij geen inzage meer heeft in geheime stukken die zijn zakelijke belangen aangaan. Het gemeenteraadslid zou voorkennis kunnen hebben, stelt de commissie, die niettemin oordeelt dat daar tot op heden geen sprake van is geweest.
Het 61-jarige raadslid zegt zelf dat hij altijd integer heeft gehandeld, maar gaat wel akkoord met de aanbevelingen van de commissie.
Ook bij andere politici zijn geen integriteitsovertredingen aan het licht gekomen, De commissie-Addink adviseert de Utrechtse gemeenteraad om integriteit hoog op de agenda te zetten. Een aantal fractievoorzitters gaat daarom een integriteitscommissie opzetten die belangenverstrengeling onder raadsleden moet voorkomen.

Utrechts raadslid Oostveen aan banden door dubbelrol

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.