RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Grootste fietschaos stationsgebied Utrecht eind maart voorbij"

1/6
UTRECHT - De komende weken is het nog een chaos op de Catharijnesingel, bij het Smakkelaarsveld en op Paardenveld, maar daarna is het voortdurend aanpassen van de fietsroutes voorbij. Dat zei de gemeente Utrecht donderdagmiddag.

De gemeente werkt de komende weken nog aan de definitieve fietsroutes. Zo is de fietsbrug over de toekomstige singel klaar en die gaat dan ook over enkele weken open. Omdat de busbrug nog gebouwd wordt, moeten fietsers en voetgangers de brug voorlopig delen met bussen. "Maar er komen wel barrières tussen de banen", zegt de gemeente.

Ook de route van het Smakkelaarsveld naar de Amsterdamsestraatweg wordt over enkele weken definitief. In plaats van een tweerichtingsfietspad komen er twee paden aan weerskanten van de weg.

Tijdens de ombouw worden verkeersregelaars ingezet. Maar een goede alternatieve route is volgens de gemeente niet mogelijk vanwege bouwwerkzaamheden elders in het gebied. "Alleen via de nieuwe fietsroutes langs de moskee aan de andere kant van het spoor wellicht."

Het fatale ongeluk waarbij een begin januari een 8-jarige jongen om het leven kwam, is voor de gemeente geen reden geweest om de procedures aan te passen. Wel zal de gemeente met de verkeersouders van de school van het slachtoffer door het gebied lopen om te kijken of de veiligheid verbeterd kan worden.

Zodra de fietsroutes klaar zijn, wordt de de singel uitgegraven. Nog dit jaar moet er water stromen tot TivoliVredenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht