Verhuurder en V&D toch weer in gesprek

UTRECHT - Winkelpandeigenaar IEF is bereid een ultieme poging te ondernemen om V&D te redden. Het vastgoedfonds gaat samen met andere vastgoedeigenaren kijken hoe de acute financiële problemen van V&D kunnen worden opgelost. Dat heeft IEF donderdag bekendgemaakt.
IEF had in een kort geding ontruiming gevraagd van de filialen van V&D in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht, omdat het warenhuisconcern niet aan zijn huurverplichtingen voldeed. De uitspraak staat vrijdag gepland, maar beide partijen zullen de rechter vragen het vonnis in die zaak aan te houden.
Uit gesprekken die verhuurder en huurder de afgelopen dagen met elkaar hebben gevoerd, is volgens IEF duidelijk geworden dat de acute financiële problematiek weliswaar "zeer groot" is, maar dat beide partijen toch goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten substantieel te verlagen.
"Er is echter meer tijd nodig om deze langetermijnoplossingen met alle relevante partijen, zoals vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder en vakbonden te kunnen realiseren", aldus IEF.
Een gesprek tussen de vakbonden en V&D liep eerder donderdag op niets uit. De V&D wil de lonen verlagen, maar daar zien de bonden niets in. De vakbonden zijn daarom van plan om binnenkort naar de rechter te stappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.