Utrecht neemt winkeltijden op de schop

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat de winkeltijdenverordening grondig onder handen nemen. Zo kunnen ondernemers binnenkort vanaf 6 uur de deuren openen en wordt er gekeken naar de opening in de late avond en de nacht. Dat heeft wethouder Kreijkamp donderdagmiddag toegezegd aan de gemeenteraad.
De zaak stond op de agenda omdat de vergunning van de enige supermarkt die na 22 uur open wilde zijn, de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg, werd ingetrokken. Er zou teveel overlast zijn voor omwonenden.
De overlast zou minder worden als er meer supermarkten hun deuren zouden openen in de late avond, zegt onder meer de VVD. Andere ondernemers zijn daarin nu niet geïnteresseerd, omdat aan de vergunning is gekoppeld aan de regel dat de winkel op zondag pas na 16 uur open mag gaan. Meerdere partijen in de gemeenteraad willen nu af van die regel.
Daarbij komt dat de landelijke Winkeltijdenwet onlangs is vernieuwd en de gemeentelijke regels daar nog niet op zijn aangepast. Wethouder Kreijkamp gaat nu met ondernemers in gesprek over hun wensen en kijkt ook naar de regelgeving in andere gemeenten.
Voor de zomer moet er een voorstel voor de nieuwe winkeltijdenverordening bij de gemeenteraad liggen. Tot die tijd mag de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg na 22 uur niet open zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.