Oproep leerlingenvervoer Utrecht

UTRECHT - De gemeente gaat het leerlingenvervoer in de stad Utrecht opnieuw vorm geven. De huidige regels worden aangepast op meerdere punten. De plannen worden dinsdag besproken in de gemeenteraad.
Zo wordt de zelfstandigheid van de leerling het uitgangspunt en wordt de leeftijdsgrens voor kinderen die begeleiding nodig hebben tijdens hun reis naar school verlaagd. Er ligt nu een voorstel om die grens te verlagen van elf naar negen jaar.
De gemeente Utrecht wil ook dat ouders meer verantwoordelijkheid nemen voor het vervoer van hun kind. Lopend of fietsend naar school gaan onder begeleiding van een vader of moeder heeft volgens de gemeente voorkeur boven aangepast vervoer met een busje. De aanpassingen hebben te maken met de invoering van de Wet Passend Onderwijs en brengen grote veranderingen met zich mee.
RTV Utrecht wil graag weten hoe mensen die met het leerlingenvervoer in Utrecht te maken hebben met deze veranderingen omgaan. RTV Utrecht is benieuwd naar uw ervaringen en wat u van de nieuwe plannen vindt, die aanstaande dinsdag besproken worden tijdens een raadsinformatieavond.
U kunt ons bereiken via nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.