Utrecht stad met meeste jonge vrouwen

UTRECHT - Utrecht is de stad waar de meeste jonge vrouwen wonen. Dat heeft het CBS berekend. Per honderd jonge mannen woonden er vorig jaar 138 jonge vrouwen in de stad. Ter vergelijking: in Amsterdam woonden vorig jaar 122 jonge vrouwen op 100 jonge mannen.
In Nederland worden jaarlijks per 100 meisjes 105 jongetjes geboren. Dit 'mannenoverschot' is bij jongvolwassenen nog steeds terug te zien, zegt het CBS. In Nederland zijn er meer 20- tot 25-jarige mannen dan vrouwen. In de vier grootste steden van het land daarentegen is het anders, met Utrecht dus als uitschieter.
Volgens het CBS wonen veel vrouwen graag in de stad omdat ze daar betere carrièrekansen hebben "Een andere mogelijke reden dat hoogopgeleide vrouwen in de stad blijven wonen, is dat ze een (hoogopgeleide) partner hebben die in de stad werkt. Veelal ontmoeten jonge vrouwen hun toekomstige partner als twintiger in de stad", zegt het CBS.
Maar de stad is niet alleen maar lief voor de dames. "In de steden heeft 25 procent van de vrouwen van 40 tot 45 jaar geen partner, tegenover 16 procent van de vrouwen in de minder stedelijke gebieden", aldus het CBS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.