Tien woningen nog onbewoonbaar na brand Overvecht

UTRECHT - Bewoners van tien flatwoningen aan de Centaurusdreef in Overvecht kunnen de komende tijd nog niet naar huis. Hun woning is nog onbewoonbaar na de grote brand in de nacht van woensdag op donderdag. Tien andere woningen werden vrijdagmiddag wel vrijgegeven.
De woningen zijn nog niet toegankelijk, omdat in dat deel van de flat de elektriciteit nog niet kan worden aangesloten. Dat is te gevaarlijk vanwege het vele bluswater. "Pas na het weekend kunnen we opnieuw kijken of dat weer kan. In de tussentijd proberen we met man en macht de flat te drogen", aldus woningcorporatie Mitros. De lift is ook nog kapot door het bluswater.
Van twee woningen is al zeker dat die lange tijd onbewoonbaar zijn. Het gaat om de woningen van het getroffen gezin en hun onderburen. Die hebben een vervangend huis aangeboden gekregen van Mitros. De vader van het gezin kan daar overigens nog niet naartoe. Hij ligt nog in het ziekenhuis.
Het terrein rond de flat is ook nog niet asbestvrij. De bosjes rond de flat zijn nog niet doorzocht. Daar gaat een gespecialiseerd bedrijf maandag mee verder. Dit weekend loopt er beveiliging rond de flat, zegt Mitros.
De woningcorporatie gaat met alle bewoners in gesprek over de gevolgen. Daarbij is een aanpassing van de huur van februari ook bespreekbaar, zegt Mitros.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.