CNV: werknemers V&D onder druk gezet

UTRECHT - V&D zet werknemers onder grote druk om in te stemmen met het loonoffer. Dat zegt vakbond CNV Dienstenbond vrijdag.
De bond heeft diverse signalen binnengekregen van medewerkers van V&D over druk van leidinggevenden om akkoord te gaan met een salarisverlaging. Bij twee filialen zouden werknemers een formulier gekregen hebben waarop ze kunnen tekenen voor het loonoffer.
Volgens CNV ervaren de medewerkers deze actie als "intimiderend" en gaat het warenhuisbedrijf hiermee over de grens van het toelaatbare. "Het is V&D onwaardig", aldus de bond.

ONTERECHT

V&D laat in een reactie weten dat de beschuldiging van CNV geheel onterecht is. Volgens het bedrijf hebben de bedrijfsleiders de afgelopen weken vele steunbetuigingen ontvangen van medewerkers die V&D blijven steunen, ongeacht de aangekondigde maatregelen.
De leidinggevenden brengen deze morele steunbetuigingen in kaart via een formulier dat medewerkers vrijwillig kunnen invullen. Er is hierbij geen enkele sprake van druk, aldus een verklaring van V&D.
Donderdag liep een gesprek tussen de bonden en V&D over de salarisverlaging die het bedrijf voor zijn 5000 medewerkers wil doorvoeren op niets uit. De bonden zetten daarom hun gang naar de rechter door. Het kort geding dient op 16 februari bij de rechtbank in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.