MH17-rouwstoet via Utrechtse snelwegen in Hilversum aangekomen

PROVINCIE UTRECHT - De rouwstoet met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 is aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Volgens Rijkswaterstaat stonden er, net als bij eerdere rouwstoeten, weer toeschouwers langs de route vanuit Eindhoven. De stoet reed via de A2 en de A27 richting Hilversum.
Rijkswaterstaat en politie namen extra maatregelen om een "vlotte en waardige doorgang" van de rouwstoet te garanderen. Weggebruikers moesten daarom op de route van Eindhoven naar Hilversum rekening houden met extra reistijd. Tijdens het passeren van de rouwstoet werd het overige verkeer kort tegengehouden.
Weggebruikers werd geadviseerd om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Rijkswaterstaat riep automobilisten op om niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken of om langs de snelweg stil te gaan staan.
Bij de vliegramp op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Drie van hen zijn nog niet geïdentificeerd. Éen daarvan is Alex Ploeg uit Maarssen, één van de Utrechtse slachtoffers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.