"Baas Leusdense politiebond hielp vriendin hogerop"

LEUSDEN - Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP in Leusden, heeft zijn vriendin in 2012 aan een baan geholpen bij een een cruciaal onderzoek naar de Nationale Politie. Dat schrijft NRC Handelsblad.
Volgens de krant zag het verantwoordelijke ministerie van Veiligheid en Justitie deze belangenverstrengeling door de vingers. Van de Kamp beloofde in 2012 dat zijn bond de vorming van de Nationale Politie zou steunen, als het ministerie de Cultuurmonitor Nationale Politie zou financieren en gebruiken. Zijn vriendin stond ondertussen in de coulissen klaar om een sleutelrol bij het project te vervullen en er een proefschrift over te schrijven.
Hoofdonderzoeker Bob Hoogenboom zette haar in 2013 uit het onderzoeksteam vanwege 'interne strubbelingen'. Ook vond hij dat zijn 'onafhankelijkheid op het spel stond' door de dubbelrol van het stel. Een week later trok Gerrit van de Kamp zijn steun voor de Cultuurmonitor in.
Politievakbond ACP heeft inmiddels ook gereageerd op de kwestie. "Het artikel in NRC heeft tot onze verbazing meer weg van een profielschets van onze voorzitter. Het inhoudelijke verhaal over de cultuurmonitor wordt slechts gebruikt als kapstok om te laten zien hoe Gerrit van de Kamp als vakbondsvoorzitter vermeend acteert", aldus een woordvoerder van de ACP.
Verder benadrukt de vakbond dat Gerrit van de Kamp en zijn partner in het proces van de cultuurmonitor transparant geweest zijn over hun relatie. De beslissende partijen hebben dit meegenomen in hun afwegingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.