"Eigenaar steekt 60 miljoen euro in V&D"

PROVINCIE UTRECHT - Eigenaar Sun Capital is bereid niet 40 maar 60 miljoen euro te investeren in een reddingsplan voor V&D. Dat meldt het NOS Journaal.
Het voorstel zou op tafel liggen bij lopende besprekingen die zaterdag zijn gevoerd tussen V&D-eigenaar Sun Capital, banken en verhuurders van winkelpanden. Kortingen op de huur en een loonoffer van het personeel maken onderdeel uit van het reddingsplan.
Woordvoerders van Sun Capital en andere betrokkenen waren zaterdagavond niet bereikbaar om de extra investering te bevestigen.
De vakbonden zijn niet bij de besprekingen uitgenodigd. Toch vraagt V&D van het personeel een loonoffer dat volgens de bonden kan oplopen tot 10 procent voor de laagste inkomens. Daartoe zijn de 5000 medewerkers volgens bestuurder Niels Suijker van FNV Handel niet bereid. "Juist het personeel op de winkelvloer levert het meeste in", aldus Suijker.
Het noodlijdende V&D-concern heeft in onze provincie vestigingen in onder meer Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.