V&D voorlopig gered

PROVINCIE UTRECHT - Een faillissement van V&D is afgewend. De warenhuisketen heeft naar eigen zeggen met een meerderheid van de betrokken partijen een akkoord bereikt die de basis vormt voor de herstructurering van het bedrijf. V&D kan uiterlijk midden deze week beschikken over voldoende werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen.
"Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap, De financiering is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst", laat topman Don Roach weten.
V&D voerde afgelopen dagen crisisoverleg met de eigenaren van de winkelpanden, de banken, de aandeelhouder en de vakbonden. Met die laatste partij lukte het niet tot overeenstemming te komen. Het concern zegt dat te betreuren, maar wil met de bonden verder onderhandelen over de 'noodzakelijke loonkostenverlaging'.
Het V&D-concern heeft in onze provincie vestigingen in Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Zeist. De warenhuisketen kon niet meer aan de huurverplichtigen voldoen. Ontruiming van de grootste filialen dreigde, waaronder die in Utrecht. V&D heeft het personeel ook gevraagd om een loonoffer. De vakbonden begonnen daarop een kort geding. De rechter moet daarover nog uitspraak doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.