Bomenkap in Amersfoorts Nimmerdor stuit politici tegen de borst

AMERSFOORT - Politici maken zich druk over het vellen van bomen in bos Nimmerdor in Amersfoort. Volgens de SP ontstaan er daardoor grote open plekken, waardoor de snelweg A28 te zien en te horen is. De stichting die zich sinds de jaren zeventig inzet voor het behoud van de natuur ziet echter geen reden tot ongerustheid.
In het Amersfoortse bos vindt groot onderhoud plaats, waarbij veel bomen moeten worden gekapt. De gemeente wil vooral de Amerikaanse eiken kwijt, om plaats te maken voor sparren en dennen. Volgens SP-raadslid Rob Molenkamp worden er echter ook dennen en sparren verwijderd en maken omwonenden zich zorgen.
Voorzitter Kees van de Kerk van de stichting Behoud Nimmerdor vindt het ook niet leuk dat er bomen sneuvelen, maar volgens hem is de kap juist goed voor het behoud van het bos. "Als je iets doet in een bos, dan wordt de natuur verstoord. Maar op de langere termijn heb je dit soort onderhoud nodig om nieuwe aanplant te kunnen laten groeien."
Ook merkt de stichting geen extra geluidshinder sinds het werk is begonnen. "Drie jaar geleden heeft de A28 een nieuwe laag asfalt gekregen en daardoor is de overlast juist afgenomen," zegt Van de Kerk.
De SP wil dat er geld vrijkomt om een continu kapbeleid te ontwikkelen. Molenkamp: "Af en toe een boom hier, af en toe een boom daar. Dan behoud je de rust in het bos en de biodiversiteit die nu verloren gaat."

Radio M Utrecht over Nimmerdor
Woede en berusting over bomenkap Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.