Plus runt 'nepsupermarkt' tegen concurrentie in Soesterberg

SOESTERBERG - De Plus-supermarkt heeft een soort nepwinkel geopend in Soesterberg om concurrenten weg te houden. Dat zeggen inwoners en de verhuurder van het pand.
Plus is onlangs verhuisd naar een nieuw pand aan de Rademakerstraat. Het oude filiaal van de keten zit vijftig meter verderop en is nog altijd een supermarkt. Er zijn alleen amper producten of winkelwagentjes en er zijn alleen pinkassa's. Omdat vlakbij de echte Plus-supermarkt zit, komen er nauwelijks klanten.
Volgens inwoners van Soesterberg en pandverhuurder Putman houdt Plus de nepwinkel open om te voorkomen dat een andere supermarkt erin gaat. De dorpelingen spreken van een vreemde situatie. "Het is heel onduidelijk wat daar nou precies gebeurt. Ze hebben allemaal dezelfde producten op een rijtje. Er lopen amper mensen."
Verhuurder Putman zegt dat een andere supermarkt graag het pand zou willen betrekken, maar dat dat niet kan omdat Plus nog vier jaar een contract heeft. Hij is bezig met juridische stappen. "Dit is verschrikkelijk slecht, ook voor het dorp. Het is eigenbelang van Plus. Ze blokkeren een nieuwe supermarkt, ze houden de hele ontwikkeling van Soesterberg tegen."
Inwoners van Soesterberg zeggen graag een andere supermarkt erbij te willen. "Bijvoorbeeld een hele goedkope zoals Aldi of Lidl. Nu moeten we daarvoor naar Den Dolder."
Plus zelf wil niet reageren.

Plus Soesterberg runt 'nepsupermarkt' tegen concurrentie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.