Blokker schrapt honderden banen

PROVINCIE UTRECHT - Blokker wil de banen schrappen van ongeveer 440 werknemers. Dat maakte de winkelketen maandagavond bekend. De ontslagen vallen bij ongeveer 250 eigen winkels, de helft van het totaal aantal eigen Blokker-winkels. Het aantal werknemers dat zijn baan kwijtraakt, is rond de 6 procent van het totaal aantal werknemers.
Blokker zegt dat de vermindering van het aantal banen nodig is omdat de omzetten in de winkels dalen. Blokker trekt minder publiek en de consumenten besteden minder. "De loonkosten moeten meer in lijn worden gebracht met de dalende omzetten in de winkels," staat in een verklaring.

VAKBOND

De huishoudketen wil daarnaast flexibelere werktijden invoeren. Het bedrijf gaat met de vakbonden overleggen over een sociaal plan. Twan Lieshout van FNV Handel noemt de situatie rondom Blokker uitermate pijnlijk voor iedereen die er werkt en hij maakt zich dan ook zorgen.
"Blokker zegt ook te streven naar flexibelere werktijden, maar blijft vaag over wat dat precies inhoudt. Als het betekent dat mensen moeten gaan werken op kleinere contracten waar ze nauwelijks van rond kunnen komen, dan gaan wij daarvoor liggen.''
De vakbonden praten dinsdagochtend met de directie van Blokker. Ze zetten in elk geval in op een goed sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen. "Met een fatsoenlijke ontslagvergoeding en begeleiding van werk naar werk," aldus Van Lieshout.
CNV Dienstenbond vindt het banenverlies bij Blokker schokkend. Bestuurder Agostino di Giacomo Russo van de bond had een dergelijke forse ingreep niet verwacht. "Ik ben geschokt.'Het gaat bij Blokker een stuk beter dan bij V&D en ook de balanspositie is niet heel slecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.