Utrechtse Oscar-kandidaten al naar Amerika

UTRECHT - Job Roggeveen en Joris Oprins van de Utrechtse filmstudio Job, Joris & Marieke hebben dinsdag het vliegtuig genomen naar de Verenigde Staten. Ze zijn in de race voor een Oscar met hun korte animatiefilm A Single Life. Inmiddels is de lijst met genomineerden teruggebracht tot de laatste vijf kandidaten.
In de aanloop naar de uitreiking op 22 februari in Los Angeles zijn Job en Joris in San Francisco. Hun collega Marieke Blaauw komt later. Ze heeft een hersenschudding opgelopen door een val van haar fiets. Waarschijnlijk redt ze het wel om 22 februari in Los Angeles te zijn voor de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen.
De concurrentie is sterk, zeiden Job en Joris dinsdagmorgen op Schiphol tegen RTV Utrecht. "Disney zit bij de genomineerden, maar er zijn ook oud-leden bij van Pixar. Vooral The Dam Keeper is een imposante film. We hebben een kans, maar het wordt moeilijk. Als we winnen, kunnen we denk niet meer stoppen met schreeuwen. Net als toen we hoorden dat we genomineerd waren."

Utrechtse animatiefilmmakers vol verwachting naar Hollywood

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.