Brancheorganisatie: Plannen voor Leidsche Rijn centrum niet meer van deze tijd

LEIDSCHE RIJN - De bouwplannen voor het nieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn zijn achterhaald. Dat zegt de Marcel Evers van brancheorganisatie INretail uit Zeist. Volgens Evers zijn de plannen voor het nieuwe stadshart niet meer van deze tijd.
"De marktsituatie heeft de oude plannen volledig ingehaald. Gemeenten en projectontwikkelaars lopen constant achter de feiten aan. Leidsche Rijn centrum zou het tweede stadshart moeten worden, maar dat is een absurd plan."
De gemeente Utrecht heeft al gezegd dat Leidsche Rijn Centrum kleiner mag worden, maar uitbater Corio en projectontwikkelaar ASR willen dat er nog meer in de plannen wordt geschrapt.

WINKELS

INRetail vertegenwoordigt 16.000 winkels in heel Nederland. De brancheorganisatie zegt dat de winkeliers meer moeite moeten doen om klanten binnen te halen. "De consument kan via internet alles kopen. Als winkelier moet je daar op inspelen. Verder moeten de parkeertarieven in de buurt van de winkels niet te hoog zijn. En een winkelgebied moet echt gezellig zijn."
De afgelopen maand gingen er in de provincie Utrecht opvallend veel winkels op de fles. 22 zaken moesten in januari de deuren sluiten. In heel 2014 waren dat er 65. Veel winkels verkeren in zwaar weer.
GroenLinks in de Provinciale Staten maakt zich inmiddels zorgen over de leegstand in Utrechtse winkelcentra. De partij zegt dat de problemen waar winkeliers mee worstelen veel leegstand veroorzaken, zoals in het centrum van Zeist.

Leegstand in Zeist
brancheorganisatie INretail over Utrechtse winkelcentra

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.