RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

School in Driebergen uitgebrand

1/10
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - In Driebergen is in de nacht van dinsdag op woensdag de Bernard Lievegoed University uitgebrand. De brand brak uit in de vrijstaande villa aan de Hoofdstraat, waarin de school is gevestigd. In het pand woonde niemand, maar werd wel les gegeven. Niemand raakte gewond.

Het vuur ontstond rond 03.30 uur. De brandweer stuurde veel bluswagens af op de uitslaande brand. Omdat er veel fietsen voor de school stonden, hield de politie er rekening mee dat er nog mensen in de school konden zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. Niemand is gewond geraakt. Er zitten zo'n zestig tot zeventig leerlingen op de school.

Het gebouw ligt erg afgelegen en de brandweer had moeite voldoende water te winnen. Tussen de afrit op de A12 bij Driebergen en station Driebergen was de weg daarom enige tijd dicht om wagens die water vervoeren de ruimte te kunnen geven.

De Bernard Lievegoed University is de vroegere Vrije Hogeschool. De instelling, waar veel aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur, zetelt sinds 1971 in het gebouw.

De school was bezig met een verhuizing. Op 1 september 2015 opent de University haar deuren in het nieuwe academiegebouw van de Eusebiuskerk in Arnhem. De school wil over enkele jaren honderden leerlingen tellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht