Toch tweede supermarkt op Euterpeplein Amersfoort

AMERSFOORT - Ondanks protest van bewoners, komt er een tweede supermarkt op het Euterpeplein in de wijk Randenbroek in Amersfoort. De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten dat er een filiaal van Vomar gebouwd mag worden.
Bewoners van de wijk Randenbroek vinden de geplande supermarkt te groot. Ze zijn bang dat het door de winkel te druk wordt in de wijk en dat natuur moet wijken voor de bouw. De nieuwe supermarkt staat gepland op de plek waar de Opstandingskerk heeft gestaan.
De winkeliersvereniging denkt juist dat het Euterpeplein er beter op wordt als er een nieuwe supermarkt komt, maar GroenLinks vindt het jammer dat er ja is gezegd tegen de nieuwe supermarkt. De fractie vindt dat er beter met de bewoners had moeten worden overlegd.
"De gemeente heeft anderhalf jaar lang geweigerd te spreken met de bewoners, terwijl zij zich voortdurend constructief hebben opgesteld en met alternatieve plannen zijn gekomen", zegt gemeenteraadslid Astrid Janssen van GroenLinks. "Uiteindelijk moest de wethouder toch met de bewoners om tafel, maar ook toen is niet serieus gekeken naar wat de bewoners te bieden hadden."
Op verzoek van de gemeenteraad zijn wel enkele aanpassingen gedaan in de manier waarop het verkeer van en naar de supermarkt wordt afgehandeld.
De komst van de nieuwe supermarkt loopt volgens GroenLinks gelijk al vertraging op. Er zit al een Albert Heijn aan het Euterpeplein en die heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om de komst van Vomar tegen te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.