Zwemtocht in Utrechtse singels voor het goede doel

UTRECHT - Honderden mensen zullen zondag 14 juni een zwemtocht maken door de Utrechtse singels. De deelnemers aan de zogeheten SingelSwim zamelen geld in voor de relatief onbekende spierziekte FSHD.
Het evenement gaat van start bij de Weerdbrug bij het Nijntje Pleintje en de zwemmers leggen vervolgens twee kilometer af naar de finish bij het Lepelenburg. De deelnemers moeten daarvoor wel 300 euro betalen, dat rechtstreeks naar Stichting Spieren voor Spieren gaat.
Volgens de organisatie lijden wereldwijd 300.000 mensen, onder wie 900 Nederlanders, aan de erfelijke spierziekte FSHD (Facio Scapulo Humerale Dystrofie). De patiënten verliezen steeds meer kracht in de spieren, met pijn en vermoeidheid tot gevolg. Zo'n 20 procent van de patiënten komt in een rolstoel terecht.
De zwemactie wordt begeleid door de gemeente Utrecht, de Reddingsbrigade, GGD Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De deelnemers wordt aangeraden om zich te laten inenten en het dragen van een wetsuit is verplicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.