Schoolbrand niet aangestoken, alarm ging 's avonds al af

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De grote brand die vannacht een kapitaal schoolgebouw in Driebergen verwoestte is niet aangestoken. Vermoedelijk is een technische storing de oorzaak. Tot die conclusie komt de politie na forensisch en tactisch onderzoek.
De brand in Bernard Lievegoed University werd 's nachts om 03.30 uur ontdekt door agenten. Opvallend is dat een studente de avond ervoor om 23.15 uur heeft gemeld dat het brandalarm afging.
De politie bevestigt dit, maar besloot naar aanleiding van haar verhaal niemand langs te sturen. Het is onduidelijk of er 's avonds al brand woedde ergens in het pand. Het brandalarm in de school zou wel vaker afgaan.
Toen de agenten de brand ontdekten, was het vuur in de kapitale villa op Landgoed de Reehorst uitslaand. Van het pand aan de Hoofdstraat bleef niets heel. De brandweer heeft nog de hele ochtend moeten nablussen.

SCHOK

Op de school zitten zo'n zeventig leerlingen. Er wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur. Hoewel er niemand gewond is geraakt heeft de brand veel indruk gemaakt. "We hebben hier veel herinneringen liggen, maar veel studenten hadden ook nog kunstwerken en muziekinstrumenten in het pand liggen", zegt een van de studenten. Hoe groot de schade uiteindelijk is, is nog niet bekend.
De particuliere Bernard Lievegoed University is de vroegere Vrije Hogeschool. De instelling, waar veel aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur, zetelt sinds 1971 in het gebouw.
De school was bezig met een verhuizing. Op 1 september 2015 opent de University haar deuren in het nieuwe academiegebouw van de Eusebiuskerk in Arnhem. De school wil over enkele jaren honderden leerlingen tellen.

Grote brand verwoest school in Driebergen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.