'Doggydating' in het Griftpark

UTRECHT - De Utrechtse student Lars Berends (24) heeft een hondendeelservice bedacht.
Op de site hondjeuitlaten.nl worden hondenliefhebbers en hondenbezitters met elkaar in contact gebracht. Zo kunnen mensen die geen tijd hebben om hun viervoeter uit te laten, hun huisdier even uitlenen aan iemand die bijvoorbeeld geen plek heeft voor een hond, maar wel af en toe een rondje wil lopen. De eerst match werd woensdagochtend gemaakt in het Griftpark in Utrecht.
Nu is Berends degene die de match regelt. Uiteindelijk wil hij dat deelnemers zelf contact leggen met elkaar op zijn site. Zo zijn de lijntjes korter en kunnen mensen zelf inschatten of de match prettig voelt.
Berends adviseert deelnemers eerst even gezamenlijk te gaan wandelen om elkaar te leren kennen. Daarna tekenen ze een soort uitlaatovereenkomst. Dit om te voorkomen dat iemand er met de hond vandoor gaat.
Berends hoopt uiteindelijk zijn kosten voor de website terug te verdienen met advertenties, maar er zit geen verdienmodel achter. Het is begonnen als een project voor zijn studie, maar Berends is van plan de hondendeelservice verder uit te werken.

'Doggydating' in het Griftpark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.