Verdriet om doodgetrapte kroegkat

UTRECHT - De politie in Utrecht heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man opgepakt die kort daarvoor de huiskat van café Tilt had doodgetrapt.
De man had mensen op het terras aan de Lange Jufferstraat aangesproken omdat hij een sigaret wilde. Nadat hij die kreeg, begon hij volgens de politie te schreeuwen en raar te doen.
De 16-jarige huiskat Sheriff moest het ontgelden en kreeg een trap. Het beestje, dat al elf jaar in de zaak rondliep, strompelde weg en overleed kort daarna. Twee meisjes zagen het allemaal gebeuren. Een medewerker van de Dierenambulance was er snel bij en belde de politie. Agenten konden de verdachte kort daarna aanhouden in zijn woning.

BLOEDINGEN

Volgens café Tilt werd Sheriff geschopt door een zwerver of junk. "Dat was al eens eerder gebeurd en net als veel andere verschrikkingen, die hij meestal zelf onverschrokken opzocht, overleefde hij dat toen wel", staat op de Facebookpagina van het café.
"Maar vannacht was het helaas te veel voor hem. Hij is volgens de broeder van de Dierenambulance aan inwendige bloedingen overleden. De dader is opgepakt, er is aangifte gedaan en het OM kijkt nu hoe deze dwaas vervolgd kan worden."

STRAF

De politie liet donderdagmiddag weten dat de verdachte nog vastzit en dat het onderzoek loopt. Volgens het Openbaar Ministerie kan voor het doden van een kat maximaal drie jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 20.250 euro gegeven worden.
Op sociale media is opgeroepen Sheriff komend weekeinde op een bescheiden manier te herdenken.

Café-eigenaar Rubert Dorrestijn vertelt over de laatste momenten van Sheriff
Verdriet om doodgetrapte kroegkat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.