Ontslagen chauffeur maakte busjoyrides

ZEIST - Een voormalig buschauffeur uit Zeist die na zijn ontslag vier keer een bus meenam uit de remise in zijn woonplaats heeft van de rechter een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.
Tjeerd N. moet zich daarnaast aan zijn persoonlijkheidsstoornis laten behandelen, tijdelijk zijn rijbewijs inleveren en een werkstraf van 114 uur uitvoeren. Ook mag hij twee jaar lang niet in de buurt van remises in heel Nederland komen. Dat bepaalde de politierechter in Utrecht donderdag.

RANCUNE

Bij de remise in Zeist staan bussen van Connexxion en Qbuzz. In bussen van beide maatschappijen heeft N. zonder toestemming gereden. De oud-chauffeur werd door zijn werkgever Connexxion ontslagen vanwege zijn drankprobleem.
Kort daarna ging hij toch weer naar de remise in Zeist. Vier keer nam hij een bus mee om te toeren om even te ontladen. Bij zeker een van de ritjes had hij ook alcohol gedronken.

SMARTENGELD

Vervoerder Connexxion had ook gevraagd om enkele duizenden euro's smartengeld. De rechter heeft dat bedrag echter sterk verlaagd naar enkele honderden euro's.
De oud-buschauffeur heeft twee weken om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Busjoyrider uit Zeist bestraft

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.