Doorstart winkels Thom Broekman

UTRECHT - Twee winkels van de failliete Utrechtse modeketen Thom Broekman maken een doorstart. Het betreft de vestigingen in Bussum en Haarlem. Dat maakte curator Hans Hendriks donderdag bekend.
De winkels zijn verkocht aan een 'start-up' onder de naam Marc Edwards. De vennoten achter dit bedrijf zijn drie ondernemers die hun sporen hebben verdiend in de kledingbranche, aldus de curator. "De zaken worden op korte termijn heropend, zo veel mogelijk met personeel van het voormalige Thom Broekman-concern", laat Hendriks weten.
In januari werden al drie Utrechtse filialen overgenomen door oud-directeur Thom Broekman. Curator Hendriks is nog met twee andere partijen in gesprek over een overname van negen andere vestigingen. "Het ziet ernaar uit dat ook hier overeenstemming zal worden bereikt."
Het kledingconcern werd 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht en kreeg in 2012 het predicaat Hofleverancier in naam der Koningin.
Voor het faillissement in januari telde het familiebedrijf tien herenmodezaken met de naam Thom Broekman en acht winkels van jeansketen De Rode Winkel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.