"Kans klein dat Van Bemmel nog eens wordt opgepakt"

UTRECHT - Het is maar zeer de vraag of Kriston van Bemmel alsnog wordt opgepakt. Dat verwacht de Utrechtse advocaat Willem Jan Ausma. Van Bemmel wordt verdacht van oplichting van meerdere personen en goede doelen, maar volgens Ausma hebben deze zaken geen prioriteit bij politie en Justitie.
Afgelopen dinsdag werd Van Bemmel nog aangehouden in één van de zaken, maar een dag later werd hij al weer vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht zo'n 50.000 euro achterover te hebben gedrukt.

OP VRIJE VOETEN

Gedupeerden van Van Bemmel snappen niet dat de man weer op vrije voeten is. De 32-jarige Utrechter heeft volgens hen meerdere mensen opgelicht en gedupeerd.
Van Bemmel zou slachtoffers door heel het land hebben gemaakt. Volgens Ausma is dat ook een reden dat de zaak zo moeizaam verloopt: "Omdat de verschillende districten weinig overleg met elkaar hebben, worden de verschillende aangiften niet aan elkaar gekoppeld".

ONDERZOEK

De politie heeft het vooronderzoek afgerond en de dossiers ingeleverd bij justitie. Het OM weet nog niet of het tot een zaak komt en wanneer die zaak dan behandeld gaat worden.

Radioverslag over de zaak Kriston van Bemmel
"Kans klein dat Van Bemmel nog eens wordt opgepakt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.