Kasteel De Haar zet finale van grote restauratie in

HAARZUILENS - Kasteel De Haar in Haarzuilens is begonnen met het slotstuk van de grote restauratie die in 2013 werd ingezet. Dit jaar nog worden het 'Grote Cour' (het voorplein), het Kleine Cour, het hertenkamp van de Menagerie en een deel van het entreegebied in oude luister hersteld. Daarvoor worden 120 populieren geveld.
Het kasteel en het omliggende park werden tussen 1892 en 1912 aangelegd op de resten van een middeleeuws kasteel. Voor de herbouw van het kasteel schakelde baron Van Zuylen van Nijevelt indertijd de beroemde architect Pierre Cuypers in. Voor de aanleg van het omliggende park werd tuinarchitect Henri Copijn aangesteld.
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenplaatsen. Het kasteel zelf, het park en de tuinen vormen samen een Rijksmonument. De Haar trok vorig jaar een recordaantal bezoekers. Meer dan 220.000 mensen wisten het kasteel, het park en de daar gehouden evenementen te vinden.

Kasteel de Haar investeert fors (1)
Kasteel de Haar investeert fors (2)
Kasteel De Haar zet finale van grote restauratie in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.