"Utrecht moet leerlingenvervoer verbeteren"

UTRECHT - Het leerlingenvervoer in de stad Utrecht moet beter en de gemeente moet vaker controleren of alle regels omtrent het vervoer goed worden nageleefd. Dat staat in een rapport van de SP dat is samengesteld naar aanleiding van klachten van ouders.
De partij opende vorig jaar een meldpunt om de klachten over het leerlingenvervoer in kaart te brengen. Aanleiding was een verstandelijk beperkt meisje dat urenlang alleen in een bus van Klomp Groepsvervoer zat en bevrijd moest worden door de politie.
Volgens de partij schort er nogal wat aan het vervoer van leerlingen en onderstrepen de binnengekomen klachten dat. De meeste klachten gaan over de snelle wisseling van chauffeurs en het te laat of zelfs helemaal niet ophalen van leerlingen.
Eerder werd bekend dat het leerlingenvervoer dit voorjaar verandert door nieuwe regels en bezuinigingen. Zo krijgen ouders straks meer verantwoordelijkheid voor het vervoer van hun verstandelijk of lichamelijk beperkte kind. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen ziet dat als een mooie kans voor de gemeente om verbeteringen aan te brengen en strenger te gaan controleren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.