Facelift Mariaplaats van start

UTRECHT - De Mariaplaats in Utrecht gaat op de schop. De werkzaamheden zijn maandag begonnen. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers, de auto is te gast.
De Mariaplaats vormt een schakel tussen het museumkwartier, het winkelgebied en het stationsgebied. De ontwikkeling van het stationsgebied zorgt ervoor dat meer bezoekers en bewoners gebruik gaan maken van deze route tussen het station en de binnenstad. Met de herinrichting moet de Mariaplaats een poort van de binnenstad worden.
Om meer ruimte voor langzaam verkeer te creëren wordt het gebied grotendeels parkeervrij, met alleen invalideparkeerplaatsen en enkele parkeerplaatsen voor elektrische auto's. Er komen brede stoepen voor voetgangers met hier en daar een bankje.
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De Mariaplaats blijft volgens de gemeente goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Er zijn omleidingsroutes voor onder meer bevoorradingsverkeer en verkeer naar de Springweggarage.
Op 5 juli rijdt het Tour de France-peloton over de vernieuwde Mariaplaats. Na de wielerronde zijn er nog werkzaamheden aan de riolering in de Boterstraat en wordt het pomppleintje opnieuw bestraat.
Ook met betrokkenen in de Zadelstraat en bij het Domplein-Noord worden plannen gemaakt voor het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte. De Domstraat en de Korte Jansstraat zijn afgelopen jaar al heringericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.