Meneer Poepjes mag gratis naar de dierentuin

AMERSFOORT - Van mevrouw Wind tot meneer Poepjes; iedereen met een poepgerelateerde achternaam mag zaterdag gratis naar DierenPark Amersfoort.
In de voorjaarsvakantie staat de dierentuin in het teken van poep tijdens het project Poep & Zoo."Tijdens Poep & Zoo doorbreken wij het poeptaboe", vertelt projectleider Carlijn Franchimont. "Kinderen kunnen bijvoorbeeld olifantendrollen uitpluizen, scheten meten in de scheetzone en alles leren over de spijsvertering terwijl ze door een darm kruipen."
Het Dierenpark wil laten zien hoe belangrijk een gezonde ontlasting is. "Aan poep kun je zien hoe gezond je bent, maar neushoorns gebruiken het ook om hun territorium af te zetten en palingen communiceren zelfs via scheten", zegt Franchimont.
Volgens de laatste tellingen wonen er 281 mensen met de naam Poepjes in Nederland. De naam is al vaak veranderd in bijvoorbeeld Poentjes of Poeltjes. Iedereen die zijn of haar opvallende poepgerelateerde achternaam heeft behouden, heeft nu geluk en kan 21 februari op vertoon van geldige legitimatie gratis naar Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.