Omstreden wethouder Montfoort wil provinciale politiek in

MONTFOORT - De Montfoortse ex-wethouder Rob Jonkers doet een gooi naar een Statenzetel bij de verkiezingen van 18 maart. Hij staat op plaats vier van de kandidatenlijst van Provincie@Inwonersbelangen, een samenwerking van diverse lokale partijen.
Jonkers trad onlangs in Montfoort terug na een vernietigend rapport over de integriteit van het stadsbestuur. Het college en ambtenaren zouden met een agrariër aan de Blokland geheime afspraken hebben gemaakt over de bouw van twee woningen en een enorme stal.
De boer deed afstand van een stuk grond voor de bouw van een woonwijk en kreeg er een nieuw stuk voor terug. De bouwplannen waren onderdeel van de deal. Ondanks verzoeken van een buurman die bezwaar aantekende tegen de bouw van de panden, trad de gemeente er niet tegen op. De rechter oordeelde later dat dit wel had moeten gebeuren.
Na de Blokland-affaire stapte het voltallige college op. Ook burgemeester Bert Jansen vertrok eerder dan hij had gepland. Van de drie wethouders keren er in ieder geval twee terug. Jan Vlaar en Ineke Langerak worden niet verantwoordelijk gehouden voor de affaire en worden dinsdagavond opnieuw geïnstalleerd.
Rob Jonkers blijft voorlopig aan de zijlijn. Zijn portefeuille gaat naar waarnemend burgemeester Theo van Eijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.