VVD'er Stichtse Vecht verdacht van lekken rond benoeming burgemeester

STICHTSE VECHT - Kathalijne de Kruif uit Maarssen, VVD-fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht, is aangehouden voor schending van het ambtsgeheim. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
De 43-jarige politica wordt ervan verdacht dat ze als lid van de vertrouwenscommissie geheime informatie heeft verstrekt over de sollicitatieprocedure aan een VVD-partijgenoot.
Marc Witteman (PvdA) werd 29 januari benoemd tot burgemeester van Stichtse Vecht. Hij laat weten dat hij als voorzitter van de gemeenteraad kennis heeft genomen van deze mededeling van justitie. "Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie. Ik kan en zal daarom geen verdere mededeling hierover doen aan de media."
Voorzitter van de vertrouwenscommissie Linda Hogeveen (D66) laat in een eerste reactie weten dat ze niet veel meer weet dan het OM dinsdag meldt. "Ik ben verdrietig en teleurgesteld en heb er verder geen woorden voor."
Wouter Kolff, voorzitter van de VVD-Kamercentrale Utrecht en burgemeester van Veenendaal, laat weten dat de VVD "erg geschrokken" is van de aanhouding. "Afgezien daarvan hechten wij zeer aan de vertrouwelijkheid van dergelijke benoemingsprocedures en de daartoe vereiste integriteit", aldus Kolff.

Journalist Ed Kamans volgt de politiek in Stichtse Vecht al jaren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.