Tot 2,5 jaar voor ontvoering en filmen seksuele handelingen

RHENEN - De rechtbank van Utrecht heeft straffen van 16 tot 30 maanden uitgedeeld voor de gewelddadige ontvoering in Rhenen van twee neven. De rechtbank acht bewezen dat de drie verdachten de neven hebben beroofd, ontvoerd, afgeperst en hen seksuele handelingen hebben laten verrichten.
De 21-jarige hoofdverdachte uit Zeist moet 30 maanden naar de gevangenis. Twee 22-jarige mannen uit Veenendaal hebben een gevangenisstraf van 16 maanden gekregen waarvan 8 voorwaardelijk. Daarnaast moeten ze alle drie een schadevergoeding betalen van 1279,97 euro voor immateriële en materiële schade.
De neven hadden januari vorig jaar afgesproken met de hoofdverdachte, waarschijnlijk om drugs te kopen. Op de afgesproken plek in Rhenen werden de neven door vier mannen bedreigd met een wapen en beroofd van hun geld. Daarna moesten ze instappen bij de verdachten. Hun eigen auto werd gestolen en is tot op de dag van vandaag niet teruggevonden.

SEKSUELE HANDELINGEN

De verdachten reden met hun slachtoffers naar een recreatieterrein bij Veenendaal. Daar moest een van de mannen zich uitkleden en seksuele handelingen verrichten, wat door de verdachten werd gefilmd. Daarna werden de slachtoffers opnieuw rondgereden en bedreigd met een wapen.
Bij Odijk lukte het een van hen om te ontkomen en 112 te bellen. Vlak daarna werden drie van de vier verdachten opgepakt. De laatste is nog altijd spoorloos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.