Bart van U. voor het eerst gehoord

BILTHOVEN - De man die verdacht wordt van de moord op Els Borst, Bart van U, is vandaag voor het eerst gehoord. Dat zegt zijn advocaat tegen RTLNieuws.
Van U. is nog niet officieel aangehouden voor moord. Volgens de advocaat komt dat omdat het OM in alle rust het onderzoek wil doen.

DNA-MATCH

Drie weken geleden kwam Van U. als verdachte in het vizier voor de moord op de oud-minister uit Bilthoven. Hij werd aan de zaak gelinkt door een DNA-match. De man zit vast voor de moord op zijn zus eerder dit jaar. Van U. heeft ernstige psychische problemen.
8 februari was het een jaar geleden dat Borst op 81-jarige leeftijd om het leven werd gebracht bij haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. De politie zei in december nog geen doorbraak op korte termijn te verwachten.
Het is bekend dat een verwarde man in de week voor de dood van de oud-minister bij haar aanbelde met een vreemd verhaal. In oktober vroeg de politie specifiek om contact met hulp- of zorgverleners, mantelzorgers of anderen die omgaan met mensen met een psychische stoornis. In de omgeving van Bilthoven, waar Borst in haar garage om het leven werd gebracht, zijn veel ggz-instellingen.

PETER R. DE VRIES

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries maakte in december bekend dat hij een tip had doorgespeeld aan de politie. Het zou gaan om een man met een 'psychiatrische achtergrond', maar achteraf werd daar niet Van U. mee bedoeld.
Borst (D66) was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Tijdens het tweede paarse kabinet was ze bovendien vicepremier. Onder haar aanvoering werd euthanasie onder voorwaarden toegestaan. Van huis uit was Borst arts.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.