Stadsgesprek over toekomst Tivoli Oudegracht

UTRECHT - Wat moet gebeuren met de panden aan de Oudegracht 245, waar tot enkele jaren geleden Tivoli huisde? Dat is de vraag die de gemeente Utrecht op 4 maart stelt tijdens een stadsgesprek over de toekomst van het complex.
Na het vertrek van Tivoli naar TivoliVredenburg kwam het gebouwencomplex tussen de Oudegracht, Brandstraat, Springweg en Zwaansteeg gedeeltelijk leeg te staan. Om kraken te voorkomen heeft de gemeente de panden tijdelijk verhuurd aan Kytopia, de muzikale broedplaats van Kyteman. Uiteindelijk wil de gemeente de panden verkopen.
Tijdens het stadsgesprek kunnen geïnteresseerden aangeven wat er wel of juist niet in het historische complex zou moeten komen.
Bij een prijsvraag van Vereniging Oud-Utrecht voor de toekomst van Tivoli, die vorig jaar werd uitgeschreven, kwam een plan voor een badhuis als beste uit de bus. Ook was er veel lof voor een plan voor een low budget hostel in combinatie met werkplekken, een jongerencentrum en een markthal. Er werden in totaal 47 ideeën ingeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.