Belastingdienst pakt fiscale adviseurs aan

UTRECHT - Een 64-jarige belastingadviseur uit Utrecht en een 58-jarige adviseur uit Soest zijn door de Belastingdienst opgepakt en worden verhoord. De mannen zouden valse aftrekposten voor hun cliënten hebben opgegeven. In heel Nederland waren maandag en dinsdag invallen bij belastingadviseurs.
Er zou zijn gefraudeerd met 8000 aangiften voor inkomstenbelasting. Niet in alle gevallen zouden de cliënten op de hoogte zijn geweest van de fraude, maar volgens de Belastingdienst wisten enkele mensen wel degelijk van de fraude. "Als je in een villa woont en dan claim je een traplift bijvoorbeeld", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.
Er waren invallen bij belastingadviseurs in Utrecht, Den Haag, Soest, Haarlem, Doetinchem, Spaarndam en 's-Heerenberg. Behalve de adviseurs uit Utrecht en Soest is ook een adviseur uit 's-Heerenberg opgepakt voor verhoor.
Vorig jaar kreeg de Belastingdienst signalen dat er iets mis was met 50.000 aangiftes. Daarbij ging het om ruim 100 miljoen euro. Maar 80 miljoen werd op voorhand geblokkeerd, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. De rest is nagevorderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.