Nog steeds geen stroom deel bewoners Centaurusdreef

UTRECHT - Een deel van de bewoners van de flat aan de Centaurusdreef in Utrecht heeft nog geen stroom. Woningcorporatie Mitros hoopte dinsdag de elektriciteit weer aan te sluiten, maar dat is niet gelukt. In de flat brak twee weken geleden brand uit en sindsdien kan een deel van de bewoners niet naar huis.
Mitros zegt dat de elektriciteit niet kan worden aangesloten omdat het nog te nat is in de flat. Vanwege het vele bluswater dat is gebruikt, zou er nog steeds kortsluiting kunnen ontstaan. Het gevolg is dat bewoners nog langer moeten logeren.
Wanneer de woningen worden vrijgegeven, kan Mitros nog niet zeggen. "We begrijpen dat het voor de bewoners heel vervelend is dat ze nog niet naar huis kunnen en dat ze ook nog geen duidelijkheid hebben over wanneer dat wel kan", schrijft de coöperatie op zijn site. Bewoners klagen tegen RTV Utrecht dat ze weinig horen van de coöperatie.
Mitros heeft voor een aantal getroffenen een tijdelijke woning geregeld. Die kunnen sowieso de komende tijd niet naar huis. Onder hen is ook het gezin van wie de woning uitbrandde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.