Ook Veenendaalse school waarschuwt voor secret-app

VEENENDAAL - In navolging van scholen in de regio Eemland waarschuwt ook het Rembrandt College in Veenendaal voor de populaire app Secret, ook wel bekend als de pest-app.
Via Secret kunnen anoniem geheimen gedeeld worden, maar de berichtendienst wordt ook gebruikt om anderen te pesten en grove teksten en foto's te plaatsen.

BEWUSTWORDING

Ouders hebben een brief gekregen over secret. Rector Bart de Grunt roept hen op vooral met hun kinderen te praten over de app. "We proberen bewustwording te creëren. Verbieden maakt de app alleen maar interessanter voor pubers."

BANAAL

De Grunt heeft secret zelf gedownload om te kijken hoe het eraan toegaat. "Het is een verzameling van banale schuttingstaal. Anonimiteit haalt niet het beste naar bij boven in de mens, ook niet in pubers."

VECHTPARTIJ

Het Rembrandt College kwam voor het eerst met de app in aanraking na een telefoontje uit Ede. Een school daar had vernomen dat leerlingen van beide scholen met elkaar op de vuist zouden willen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Wel kwamen er andere verontrustende meldingen van leerlingen binnen over secret.
Scholen in Baarn, Soest en Amersfoort waarschuwden vorige maand al voor de app. Het Baarnsch Lyceum, het Griftland College, de Waldheim-mavo en het Guido de Brès stuurden ouders een brief over Secret. Ook hier was de hoop dat de scholen met hun kinderen in gesprek zouden gaan over de app.

Interview met rector Rembrandt College

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.