Historische collectie in museum Prins Bernhardkazerne

AMERSFOORT - Het is feest op de Prins Bernhardkazerne in Amersfoort. Het Regiment Verbindingstroepen dat huisvest in de kazerne bestaat precies 141 jaar en er is een speciaal museum voor het regiment geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de regimentoudste en de locoburgemeester van Amersfoort.
Het Regiment Verbindingstroepen zorgt ervoor dat het leger kan communiceren. Onderling en met de buitenwereld. Dat doen ze over de hele wereld waar het Nederlandse leger actief is, bijvoorbeeld op Mali.

ATTRIBUTEN

Historisch belangrijke attributen van het regiment werden tot 2009 tentoongesteld in de kazerne in Ede. Vanwege de sluiting van die kazerne zochten vrijwilligers die de collectie onderhouden een nieuw onderkomen. Woensdag werd dat dus geopend op de Prins Bernhardkazerne.

CONCURRENTIE

Het museum wil absoluut geen concurrent zijn van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. "We vullen elkaar aan", zegt commandant Fred Sijnhorst. "Bij het Militair Museum vind je alles op gebied van de land- en luchtmacht. Hier zijn we in staat om meer te verdiepen en detail aan te brengen." Het museum valt en staat met de dertig vrijwilligers, allemaal oudgedienden.
Iedere woensdag is de collectie te zien voor het publiek. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Ook burgers kunnen de collectie komen bekijken op de kazerne.

Museum geopend in Prins Bernhardkazerne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.