RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taxichauffeurs protesteren tegen UberPOP

UTRECHT -

Naar schatting tweehonderd taxichauffeurs uit verschillende steden hebben woensdagmiddag geprotesteerd op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn in actie gekomen tegen de taxidienst UberPOP, die sinds kort ook in Utrecht actief is. Het protest is zonder incidenten verlopen.

De chauffeurs lieten luid toeterend van zich horen. Ze vinden dat de overheid harder moet optreden tegen UberPOP, een taxidienst die is op te roepen via een app op de smartphone.

De illegale dienst wordt verzorgd door particulieren die geen taxivergunning hebben. De overheid beschouwt ze als snorders. De rechtbank heeft UberPOP verboden op straffe van een dwangsom.

Uber, het bedrijf achter de dienst, gaat ondanks de oplopende kosten door. Lokale protesten van reguliere taxichauffeurs hebben tot nu toe geen effect gehad. Daarom werd woensdag gezamenlijk geprotesteerd in Den Haag.

Hoewel de demonstranten niet naar het Binnenhof mochten, zijn enkele tientallen chauffeurs wel om de parlementsgebouwen heen gelopen. De politie begeleidde de groep. De chauffeurs riepen leuzen als 'UberPOP donder op' en 'Stop UberPOP'. Na deze tocht keerden de actievoerders terug naar het Malieveld en beŽindigden hun protest.

Taxidienst Uber is ook in Utrecht actief. Chauffeurs met een licentie rijden onder de naam UberBLACK voor een lager tarief dan reguliere taxichauffeurs. Chauffeurs zonder taxivergunning kunnen zich aanmelden en worden ingezet onder de naam UberPOP.

Bij het protest waren nauwelijks Utrechtse chauffeurs aanwezig.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -