Zuilenaren blijven tegen uitbreiding motorcross in Utrecht

UTRECHT - Een informatieavond voor leden van Motorcrossvereniging Utrecht en omwonenden in Zuilen heeft de twee partijen woensdagavond niet dichter bij elkaar gebracht. De vereniging wil meer motoren laten racen op industrieterrein Lage Weide. Omwonenden vinden de overlast nu al te groot.
Wijkbewoners van Zuilen klagen al langer over geluidsoverlast. Voorzitter Herman Reijnders houdt echter vol dat het wel meevalt. "Leden van ons die in Zuilen wonen zeggen: We horen de trein ook voorbij razen en als er een scooter over de Amsterdamsestraatweg rijdt dan hoor ik die ook. De motoren springen daar niet bovenuit." Reijnders zegt ook over rapporten te beschikken die aantonen dat meer motoren op de crossbaan geen extra overlast zullen opleveren.
De Raad van State oordeelde eerder dat op het circuit in Zuilen op woensdagavond niet meer dan tien motoren tegelijk mogen crossen. De motorcrossvereniging geeft de pogingen om uit te breiden echter niet op en heeft een nieuwe vergunning bij de gemeente Utrecht aangevraagd. De bewoners hebben al laten weten dat juridisch aan te vechten.

Radio M Utrecht over motorcross in Zuilen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.